Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

Adománygyűjtés

A leégett kommandói #iskola számára adományokat gyűjt a Kommandóért Egyesület:
RON: RO10BTRLRONCRT0288651301 
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301
Opra-Beni Bela iskolaigazató - +40 760 673 807

SZÉKELYFÖLD TIBETJE: KOMMANDÓ

Cigányfolklór Tábor

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Rövid hírek

Modern öltöző épül

 

Mivel Kommandón mindig is sokat adtak a labdarúgásra, a helyi önkormányzat sikeresen pályázott a megyei tanács sportpálya-modernizáló programjára, így a napokban már meg is kezdték a kommandói futballpályán levő öltöző építését. A polgármester elmondta, arra feltétlenül szükség van, hiszen mindig abba a problémába ütköztek, hogy nem tudtak tisztességes teret biztosítani a helyi és az odaérkező játékosoknak az átöltözésre, tisztálkodásra. A településen van korszerűen berendezett sportcsarnok, ám messze a futballpályától, így nemegyszer megesett, hogy a labdarúgásban megizzadt játékosok a Bászka vizében tisztálkodtak. 

 

 

Bővül a parókia

 

A magyarországi Közigazgatási Minisztérium által finanszírozott pályázati pénzből megkezdődött a kommandói református parókia épületének bővítése. Pop Levente helyi lelkipásztor elmondta, mivel a templom és az iroda egy épületben van, 100 négyzetméteres alapot toldanak az irodához, melyen tetőtéri lakrészt alakítanak ki. A kivitelezéshez szükséges pénzösszeget a Kommandói Református Egyházközség a Kézdi-Orbai Egyházmegyével közösen pályázta meg. 

 

Megkezdődött az iskola

 

Idén 80 iskolás, 38 óvodás és 7 nulladik osztályos kezdte meg a tanévet a kommandói Horn Dávid I–VIII. Osztályos Iskolában, tudtuk meg Opra Béni Béla iskolaigazgatótól, aki szerint idén is, akárcsak tavaly, helyi tanerők gondoskodnak a diákok oktatásáról, a tornatanár az egyedüli ingázó, ő Kovásznáról jár Kommandóra. Az alsó tagozat osztályai idén is össze vannak vonva: az elsősök a harmadikosokkal, a második a negyedikkel tanul egy teremben. A diáklétszám tekintetében idén kevesebb gyerekkel büszkélkedhet a tanintézmény, tavaly ugyanis 85 iskolással és 40 óvodással kezdték a tanévet.