Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

Adománygyűjtés

A leégett kommandói #iskola számára adományokat gyűjt a Kommandóért Egyesület:
RON: RO10BTRLRONCRT0288651301 
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301
Opra-Beni Bela iskolaigazató - +40 760 673 807

SZÉKELYFÖLD TIBETJE: KOMMANDÓ

Cigányfolklór Tábor

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Új tábort építenek Kommandón

 
A kommandói tábor látványterve, Zakariás Attila  munkája
A kommandói tábor látványterve, Zakariás Attila munkája
Kommandón nemcsak új iskola, hanem új tábor is épül. Múlt héten lebontották az egykori pionírtábor mintegy negyvenéves faházikóit, és amint az időjárás engedi, elkezdik az építkezést: hárommargarétás panzió és ifjúsági szállás (hostel) létesül a hegyi faluban.
Kovászna Megye Tanácsa 2009-ben vette át a tíz éve nem működő, leromlott állapotban levő volt pionírtábort a megyei ifjúsági és sportigazgatóságtól. Két éve átadta a létesítményt a fenntartásában működő sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolának.
A táborok meghatározó élményeket jelentenek a diákok életében. Kommandó természeti adottságai télen-nyáron kiválóak erdei iskolák működtetésére is, de a tábor felszerelése lehetőséget ad majd, hogy sportolók felkészülési helyszíne legyen. Azt szeretnék, hogy a Kommandó-élmény a következő generációk életében is jelen legyen – nyilatkozta Gáj Nándor, a Művészeti és Népiskola igazgatója. Az iskola tágas udvarának egy részét elfoglaló tábor az épülő új tanodával, valamint a sportcsarnokkal és sportpályával együtt színvonalas ifjúsági központtá válhat, és ösztönzően hathat Kommandó mindennapjaira is – véli Tamás Sándor megyei­tanács-elnök.
A hajdani faházikós tábor helyét három épület foglalja majd el. A főépületben 90 férőhelyes ebédlőt alakítanak ki, a másik kettőben 2–3 ágyas szobák lesznek, összesen ötven szálláshellyel. Az udvaron füves sportpályát létesítenek, így edzőtáboroknak is megfelelő helyszín lesz. Terv szerint a 16 hónapos időtartamú munkálatok összértéke 4,4 millió lej, amelyet teljes egészében Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz – közölte az intézmény sajtóirodája.