Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

Adománygyűjtés

A leégett kommandói #iskola számára adományokat gyűjt a Kommandóért Egyesület:
RON: RO10BTRLRONCRT0288651301 
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301
Opra-Beni Bela iskolaigazató - +40 760 673 807

SZÉKELYFÖLD TIBETJE: KOMMANDÓ

Cigányfolklór Tábor

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Papilakot avattak

 Bige László támogatta őket 

image
Bige László és Kató Béla elvágják az avatószalagot
Szombaton ünneplőbe öltözött a kommandói református gyülekezet, ugyanis 5 év munka után átadták a parókia épületét, és az új lelkészpár is bemutatkozott a helyieknek.

A rendezvény istentisztelettel kezdődött, ahol ft. Kató Béla püspök hirdetett igét, majd az átadó következetett. A parókia sorsának történetét Orbán Lajos vajnafalvi református lelkész ismertette: az épületet a kommandói egyházközség és a Kézdi-orbai Református Egyházmegye kezdte el építeni 5 évvel ezelőtt, aztán az anyagi források kimerültek, így svájci segítséget kértek, de az is elapadt, mígnem Bige László, a Kommandót sokat segítő magyarországi üzletember támogatta őket, hogy befejezhessék.

Bige László beszédében a kommandói megmaradás és fejlődés fontosságát ecsetelte, kiemelve, hogy egyesületet hoztak létre Kommandóért, ami a továbbiakban aszfaltút létesítését, kórház építését és még több tanár alkalmazását támogatná. Bige munkáját külön megköszönte Kocsis Béla polgármester és nt. Balogh Zoltán kézdi-orbai esperes is.

A parókiába új lelkész érkezett, Nagy István, aki várandós feleségével, Eszterrel szeptembertől költözik Kommandóra.

N. Sz. A.