Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

Adománygyűjtés

A leégett kommandói #iskola számára adományokat gyűjt a Kommandóért Egyesület:
RON: RO10BTRLRONCRT0288651301 
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301
Opra-Beni Bela iskolaigazató - +40 760 673 807

SZÉKELYFÖLD TIBETJE: KOMMANDÓ

Cigányfolklór Tábor

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Falu a fejlődés útján

Önerőből is szépítkeznek 

 

image
Kocsis Béla polgármester: azon vagyunk, hogy Kommandó felzárkózzon a haladó települések közé
Kommandó elszigetelt község, ahol teljesen mások az életviszonyok, mint a megye többi településén, azonban az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a haladás útjára lépjen a falu – foglalta össze Kocsis Béla polgármester az önkormányzati eseményeket.

Az elöljáró büszkén mesélte, a nyáron a polgármesteri hivataltól a postáig vezető mintegy 1300 méteres útszakaszt önerőből beburkolták kockakővel. Ennek főleg most a havas, sáros időben látja hasznát a lakosság. Kocsis Béla hozzáfűzte, jövő nyáron a megmaradt kockakövek a település másik forgalmas szakaszára, a zöld tömbháztól a fahídig tartó részre kerülnek, hiszen a helyiek, és a látogatók számára egyaránt fontos, hogy a településen évszaktól függetlenül járható utak legyenek.

A faluszépítés kapcsán a polgármester kifejtette, a továbbiakban is folytatják a kormánypénzből történő ivóvízhálózat bővítését. Ugyanakkor elégedetten nyugtázta, hogy mivel az előbbi években számos probléma volt a településen a vízszolgáltatással, az önkormányzat önerőből vízórákat szereltett a lakásokra.

Mindezek mellett, az önkormányzat pályázott egy buldoexkavátor megvásárlására a LEADER-program keretében. Ez az erőgép, mint mondta az elöljáró, mindenképp hasznára válik a településnek, hiszen nyáron az utakat tudják gyalulni vele, télen pedig rendkívüli segítséget jelent a hótalanításban. És ha már a télnél tartunk, Kocsis Béla hozzáfűzte: bár egyelőre nem volt viszontagságos az időjárás, a kommandói telet soha nem eszi meg a farkas. De az önkormányzat felkészült, nem tartanak a hó miatti elszigetelődéstől: a hótalanítást egy bodzafordulói cég végzi majd a községben.